TISZTELT GÁDOROSI LAKOSOK!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a házhoz menő szelektív és zöldhulladék gyűjtés 2018. évi időpontjairól.

A szelektív hulladékgyűjtés a korábbi évhez hasonlóan a 2018.-as évben is havonta 1 alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Ezúton kérjük a családi házas övezetben élőket, hogy a szelektív gyűjtésre a sárga gyűjtőedényt használják!

Fontos, hogy a szelektív gyűtjőedénybe csak a felsorolt csomagolási hulladékok helyezhetők el, azok vegyesen gyűjthetők (papír, műanyag, fém csomagolási hulladék együttesen, ömlesztve), mert válogatásra kerülnek:

Papír csomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok (újság, folyóirat füzet, könyv stb.) és csomagolóanyagok

Ami nem kerülhet bele:

zsíros, szennyezett papírok, műanyag borító, használt egészségügyi papírok, indigó, fax papír, egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok (olajos, oldószeres), használt papír zsebkendő, papírtörlő, szalvéta, nejlon fólia, ragasztó szalag

 

Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA.

 

Ami nem kerülhet bele:

Olajos, zsíros flakonok, műanyag játékok, videó- és magnókazetta, CD/DVD lemezek stb.

 

Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA, alufólia, fém zárókupak

 

Ami nem kerülhet bele:

vegyszeres, olajos, zsíros fémdobozok, nem csomagolási eredetű fémhulladék, háztartási berendezés, festékkel vagy egyéb vegyszerrel szennyezett fémdobozok

 

Szelektív hulladékgyűjtési Időpontok 2018. év
Január Február Március Április Május Június Július Aug. Szept. Okt. Nov. Dec.
11 8 8 5 3, 31 28 26 23 20 18 15 13

 

A szelektív hulladékgyűjtési napok nem egyeznek meg a vegyes hulladék gyűjtési napjaival, ezáltal kérjük az ügyfeleket csak a szelektív hulladékgyűjtésre kijelölt napon reggel 6:00-ra tegyék ki sárga gyűjtőedényüket az ingatlan elé.

 

Zöldhulladék gyűjtés és Gyűjtési időpontok

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés a 2018.-as évben is havonta egy alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Lakóingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók.

Zöldhulladék gyűjtési Időpontok 2018. év
Január Február Március Április Május Június Július Aug. Szept. Okt. Nov. Dec.
4 1 1, 29 26 24 21 19 16 13 11 8 13

 

A zöldhulladék gyűjtési napok nem egyeznek meg a vegyes hulladék gyűjtési napjaival, ezáltal kérjük az ügyfeleket csak a zöldhulladék gyűjtésre kijelölt napon tegyék ki az áttetsző zsákokat.

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a zöldhulladékos zsákokat reggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a megfelelő szállítási napokon.

Zöldhulladék gyűjtésére alkalmas áttetsző zsákok ügyfélszolgálati irodáinkban is (5900 Orosháza, Fürdő u. 5. Tel: 68/512-460 és az 5900 Orosháza, Könd u. 47-49. Tel: 68/898-076) megvásárolhatók ügyfélfogadási időben.

A Gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk.

 

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Tisztelettel:

A DAREH Bázis Zrt. –vel közreműködve:

Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.