TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00019 – Mini Bölcsőde

Kedvezményezett neve: Gádoros Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Mini Bölcsőde kialakítás Gádoroson

Szerződött támogatás összege: 82 788 858 forint

Támogatás mértéke: 100 %

A főkedvezményezett Gádoros Nagyközség Önkormányzata jelenleg a 0-3 éves korosztálynak bölcsődei, mini bölcsődei, családi bölcsődei ellátást nem nyújt.
A fejlesztéssel érintett intézmény jelenlegi  neve: Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének Napközi Otthonos Óvodája. Ezen intézmény korábban óvodaként működő, jelenleg üresen álló, kihasználatlan ingatlanát kívánta minibölcsődei ellátást biztosító telephelyként átalakítani. Az 1950- ben épült, 169 m2 alapterületű fejlesztésnek helyt adó ingatlan Gádoroson a Kossuth L u. 17. szám alatt található. Tulajdonosa a főkedvezményezett Gádoros Nagyközség Önkormányzata. Ezen ingatlan átalakításával, felújításával tervezett Gádoros Nagyközség Önkormányzata 2 csoportszobás mini bölcsődét kialakítani és fenntartani.

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:
A pályázat fő célja, 2 csoportos, csoportonként 7 férőhelyes mini bölcsőde kialakítása volt.  Gádoroson nem volt biztosítva a 0-3 éves korosztály számára a bölcsődei, mini bölcsődei, családi bölcsődei ellátás.  A projekt célja tehát biztosítani a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító mini bölcsődei ellátást, a kisgyermekek számára esztétikus és egészséges környezet megteremtése, mely által a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérést is segítettük.  A projekt eredményeként 2 csoportos, csoportonként 7 férőhelyes mini bölcsőde létesült, új szolgáltatásként.

Az épületbővítés, felújítás és eszközbeszerzés hozzájárult ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat, ergonómiai szempontoknak megfelelő bútorok biztosítsák a mindennapi kényelmüket. A gondozó-nevelő munkát végző pedagógusok és segítők részére rendelkezésre állnak azok az eszközök, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak.

Vállalt műszaki-szakmai eredmények:
A projekt fizikai befejezésének időpontjára az alábbi, szakmai célok teljesülésére teszünk vállalást:

  1. A bölcsődei ellátást nyújtó új intézmények/szolgáltatások száma: 1
  2. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény/szolgáltatás új férőhelyeinek száma: 14
  3. Bölcsődében, mini bölcsődében, családi bölcsődében újonnan létrehozott munkahelyek száma: 5

A projekt befejezési dátuma: 2023.05.30.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00019