TÁJÉKOZTATÁS

A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATBAN

A Kormány téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri támogatásáról szóló 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozatában hozott döntése alapján Gádoros Nagyközség Önkormányzata támogatásban részesül.

A Kormány döntés alapján nyújtott támogatást – az Önkormányzat az előzetes igénybejelentéssel érintett 247 db háztartás – háztartásonként 12.000 Ft összegű természetbeni támogatásra használhatja fel.

Azon háztartásoknak nyújthat támogatást, akik 2018. október 15-éig igénybejelentést tettek.

A támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülő háztartást terheli.

Az Önkormányzat vállalja, hogy szerződést köt a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezettel, szervezetekkel, amelyben rögzítésre kerül, hogy a támogatásban részesülő háztartásoknak legkésőbb 2019. december 15-éig biztosítja a tüzelőanyag átvételének lehetőségét.

Az igénybejelentések alapján az árajánlatok megkérése folyamatban van. Az árajánlatok beérkezése után a kért fűtőanyagok kiosztásra kerülnek.