Intézményi (óvodai, iskolai) gyermekétkeztetés biztosítása a koronavírus veszélyhelyzet idején

A koronavírus veszélyhelyzet kapcsán 2020. március 16-án elrendelt iskolalátogatási tilalom, valamint a helyi óvoda, bölcsőde látogatási tilalom fennállása alatt, miután tanítási szünet nem került elrendelésre, továbbra is biztosított a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 21. §-a szerinti intézményi gyermekétkeztetés.

Felhívjuk azoknak a Tisztelt szülőknek/törvényes képviselőknek a figyelmét, hogy akiknek gyermeke vidéki óvodába, iskolába járt (pl. Orosháza), és igényeltek az adott intézménytől gyermekétkeztetést, jelezzék azt a helyi Önkormányzatunk felé.

A gádorosi óvodába és általános iskolába járó tanulók szülei már nyilatkoztak az intézményeknél, nekik külön nyilatkozatot nem kell most tenniük, csak ha változás történik az igénylés kapcsán.

Az intézményi gyermekétkeztetés igénybevételénél a tanév, nevelési év idején megszokott, a Gyvt. 21/B. § (1) és (2) bekezdése szerinti kedvezmények érvényesek, tehát, azok a gyermekek, akik ingyenes étkeztetésre, vagy 50%-os kedvezményre jogosultak, a jelen időszakban is ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe az étkeztetést.

Várjuk a Tisztelt Szülők étkeztetéssel kapcsolatos igényléseit a gyermeke(i) és a nevelési intézmény adataival, amelyet a veszélyhelyzet miatt elektronikusan e-mailen (gadoros@gadoros.hu), vagy telefonon (68/490-001) jelezhetnek.

Az étel a helyi Fejes Bt. konyháján (5932 Gádoros, Jókai u. 5.) vehető át.

Az étkezés megrendelésénél fontos, amennyiben a rendelés egy adott munkanapon 10.00 óráig beérkezik, az étkezést a következő munkanappal tudják biztosítani.

Kérjük továbbá, folyamatosan kísérjék figyelemmel közleményeinket!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

Dr. Szilágyi Tibor
polgármester