TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00030 – Hivatal

Kedvezményezett neve: Gádoros Nagyközség Önkormányzata
Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00030
Projekt címe: Gádoros Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása
Szerződött támogatás összege: 99 932 643,- forint
Támogatás mértéke: 100 %


A projekt célja az épület racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése volt, így a fejlesztéssel csökkent a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása. A korszerűsítés előtt az épület energetikai minőség szerinti besorolása „HH”, azaz „gyenge” minősítésű volt. Az épület a fejlesztés eredményeképpen immár „BB”, azaz „közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő” energetikai besorolással rendelkezik.

A korszerűsítéssel éves szinten mintegy 50 tonna CO2 (szén-dioxid) egyenértékű üvegházhatású gáz csökkentést értünk el, a napelemes rendszer telepítésével egyúttal pedig a megújuló energiaforrásból előállított energia részarányát növeltük.

A fejlesztés során, az épület működési költségének csökkentése, valamint a fenntarthatóbb működétetés érdekében az alábbi energetikai beavatkozások valósultak meg:

  • Utólagos külső oldali hőszigetelés
  • Lapostető hőszigetelése
  • Nyílászárók cseréje
  • Napelemes rendszer telepítése
  • Fűtési rendszer korszerűsítése (hőszivattyú, fan-coil fűtési rendszer)

Az energetikai fejlesztéssel egyidejűleg, Gádoros Nagyközség Önkormányzata a Felhívás szerinti kötelezően megvalósítandó, úgynevezett projektarányos akadálymentesítést is teljesítette.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.03.31.

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.