Pongó emlékszoba

 

 A 2008. évi Falunapon került megnyitásra a Pongó házaspár emlékére elkészített emlékszobaaz Iskola u. 1. szám alatti iskola (volt Pártház) épületében.A szoba úgy került kialakításra, hogy hűen tükrözze Marika néni és Berti bácsi széles érdeklődési körét, amelyben többek között az irodalom, történelem, helytörténet, népművészet, zene, hon- és világ ismeret is helyet kapott. Igyekeztünk azonban megóvni az őket jellemző zárkózottságot és egyszerűséget is. A tárlatban így a sok-sok összegyűjtött emlék egy kis szeletkéjét tekinthetik meg az érdeklődők.

Elhelyezésre került néhány fényképalbum is, melyben az Upponyi küldöttség gyermekkori emlékeit elevenítette fel, név szerint sorolva a fotókon szereplőket. Ugyan így, a családi album a közeli rokonságnak szerzett értékes pillanatokat. Az egykori gádorosi diákok pedig a táborozások már elfelejtett mozzanatait élték újra az albumokat lapozgatva.

A Pongó Emlékszoba Marika néni és Berti bácsi pedagógiai és helytörténeti munkássága előtti tisztelgés jelképeként, emlékük megőrzése részeként jött létre. Kérjük látogassák minél többen!

 

Nyitva: csak előzetes bejelentkezés alapján.

Jelentkezni munkaidőben a 06-68/490-088, 06-30/684-0771-es telefonszámokon, vagy személyesen a Művelődési házban lehet.