TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00030

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

Rezsicsökkentés

DAOP-4.1.1/A-09-2010-0008 plakát
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail

Kedvezményezett neve: Gádoros Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: Gádoros Polgármesteri Hivatal épületének energetikai felújítása

Szerződött támogatás összege: 95,10 millió Forint

Támogatás mértéke: 100 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt elsődleges célja a 100%-ban Gádoros Nagyközség Önkormányzatának tulajdonában lévő Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése.

fejlesztés:

A beruházás során sor kerül a termikus burok korszerűsítésére, a fűtési és a HMV rendszer teljes rekonstrukciójára, napelemes rendszer telepítésére, valamint az akadálymentesítés keretén belül a megközelítés és a használat korlátozott kiszolgálására.

Az épület homlokzati felületei a szükséges vakolatjavítást követően 16cm vastag EPS80 maggal szerelt teljes homlokzati hőszigetelő rendszert kapnak, zárórétegként szilikon vékonyvakolattal lezárva. A lábazati zónában 10cm vastag Expert hőszigetelő lapokra készül el a műgyanta kötésű lábazati vakolat.

Az épület homlokzati nyílászáróit ötkamrás, műanyag profilos, 3 rétegű üvegezéssel, illetve 36mm vastag tömör betéttel szerelt nyílászárókra cseréljük.

A lapostető szerkezete teljes egészében elbontásra kerül, helyette párazáró réteggel ellátott korszerű, egyenes rétegrendű lapostető kerül kialakítása, minimum 22cm vastag hőszigeteléssel és csapadékvíz elleni szigeteléssel, kompletten.

A fűtési rendszer teljesen elbontásra kerül. Helyette víz-levegő hőszivattyút telepítünk.
A fűtési rendszert időjáráskövető szabályozással látjuk el. A fűtési rendszer kétcsöves mennyezetfűtés, száraz technológiával, monolit gipszakrton álmennyezetbe szerelve, szabályozó szerelvényekkel együtt kompletten, melyek biztosítják a rendszer előzetes beszabályozását és a helyiségenkénti szabályozást.

A használati melegvizet egy 200 literes, indirekt fűtésű melegvíztároló beépítésével biztosítjuk, melyet a hőszivattyú fűt. A tároló hőszigetelő burkolattal ellátott.

Az épület elektromos energiaigényének kiszolgálására 14,0kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre az épület tetőszerkezetére, mely inverteren keresztül kapcsolódik az elektromos hálózathoz. A rendszer csaknem teljes egészében kiváltja az épület elektromos energia szükségletét. Az elszámolás ún. ad-vesz mérő segítségével történik.

Az épületben kialakított új gipszkarton álmennyezetbe tervezzük elhelyezni a LED fényforrással ellátott új lámpatesteket

 

Stratégiai cél:

A projekt további célja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) stratégiai céljához illeszkedve az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzéséhez, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez. A projekt hozzájárul, és nagyban segíti a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítéséhez való megfelelést. Így hozzájárul a hazai és az EU 2020 célok megvalósításához, valamint a Nemzeti Energiastratégia 2030, Magyarország II. Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, ill. Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában megfogalmazottakhoz.

 

Átfogó célok:

- energiafelhasználás hatékonyságának javítása

- energiafogyasztás csökkentése

- megújuló energia felhasználási arányának növelése

- széndioxid kibocsátás csökkenése

- ökológiai funkciójú területek arányának megtartása

 

A fenti átfogó célokkal a projekt maximálisan illeszkedik a TOP-3.2.1 pályázati felhívásában megfogalmazott célokhoz. A projekt teljes mértékben illeszkedik a Békés Megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 Stratégiai Program" című dokumentumban nevesített „Természeti és épített értékek, a szellemi és kulturális örökség megóvása, alkotó innovatív fenntartható továbbfejlesztése" stratégiai céljaihoz, és részcéljaihoz.

 

Specifikus célok:

- Szemléletformálás (képzés)

- Energiahatékonysági beavatkozás a korszerűtlen, önkormányzati fenntartású épületek esetében

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00030

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;