Kezdőlap

Híreink


2

júl 24

2024-07-02

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

3️⃣ millió 2️⃣2️⃣ ezer 6️⃣4️⃣3️⃣ forint ⁉️ Ennyi pénzt utalt el az ál André Rieunek egy Békés vármegyei nő. Igen, valaki a híres holland hegedűművésznek adta ki magát, így férkőzött az idős asszony bizalmába. Látta, hogy a közösségi oldalán videókat oszt meg a művészről és a rajongói csoportjának is tagja. Üzenetet küldött neki, azt állította magáról, hogy ő a híresség, mindenféle indokkal, például árvaház támogatására, rajongói klubtagsági díjra, Magyarországra szóló repülőjegyre kért pénzt. 💔Szerelmemnek szólította a nőt és azt írta neki, hogy feleségül veszi.

Hónapokkal ezelőtt egy szójátékkal ábrázoltuk, hogyan működnek az ilyen romantikus csalások. Az ismeretlenek, akik ímélt, vagy üzenetet küldenek, szerelmet, közös életet ígérnek, aztán amikor már a megkeresett ember érzelmileg kötődik hozzájuk, pénzt kérnek, majd lóvá teszik a nekik fizetőket, egyszerűen eltűnnek. LOVE, LÓVÉ, LÓVÁ. 💸Sajnos ilyen egyszerű.

‼️ Kérünk mindenkit, hogy idegenekkel ne levelezzen, üzengessen, ne osszon meg magáról bizalmas információkat, adatokat, ismeretlenek kérésére ne telepítsen a számítógépére semmilyen programot, és legfőképpen NE KÜLDJÖN, UTALJON PÉNZT! Azt is jól gondolják meg, mit posztolnak a közösségi médiában, milyen információkat adnak meg magukról, hiszen a profiljuk akár egy ehhez hasonló csaláshoz is jó kiindulópontként szolgálhat.

✅A KiberPajzs oldalon minden típusú csalásra van bűnmegelőzési tanács: www.kiberpajzs.hu

✅A romantikus csalásokról készített videónk megtekinthető:

https://www.facebook.com/bekes.rendorseg/videos/792199129615133

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, szív és szöveg

27

jún 24

2024-06-27

FELHÍVÁS

25

jún 24

2024-06-25

SEMMELWEIS Nap

25

jún 24

2024-06-25

TÁJÉKOZTATÁS

24

jún 24

2024-06-24

TÁJÉKOZTATÁS

Hogyan ússzuk meg baj nélkül a vizes kalandokat? 🛥

Nagy melegben a legtöbben szívesen töltik az idejüket strandon, vízparton. 🏊‍♂️Azért, hogy a pihenés, kikapcsolódás gondtalan legyen, ne történjen bűncselekmény, baleset, érdemes megfogadni a rendőrség tanácsait. 👮‍♂️

A nyári hónapokban Békés vármegyében a Körösökön, illetve a strandokon is járőröznek a rendőrök. Figyelnek, tanácsokat adnak a fürdőzőknek, a vízisportokat űzőknek azért, hogy mindenki biztonságban legyen. A vízi járművekkel közlekedőknél ellenőrzik, hogy betartják-e a saját biztonságukat szolgáló szabályokat, megvannak-e a kötelező, részben életmentéshez használható felszereléseik, illetve azt is, hogy az előírásoknak megfelelően közlekednek-e. Figyelniük kell a horgászokra, fürdőzőkre, a szabadstrandoknál lassítaniuk kell.

❗️Nagyon fontos, hogy aki nem tud úszni, matraccal, felfújható labdával, úszógumival se menjen mély vízbe, mert ha elengedi, vagy kicsúszik alóla, és nincs a közelben segítség, akár tragédia is történhet. A folyókban, tavakban gyorsan változhatnak a mederviszonyok, hirtelen mélyülhet a víz, illetve a víz alatt lehet olyan dolog, ami a vízbe ugróknak sérülést okozhat. Az is előfordulhat, hogy egyik nap a folyó egyik részén még nincs semmi, másnap azonban már például egy uszadékfa kerül oda. Fontos szabály, hogy a nagy melegben felhevült testtel senki ne ugorjon vízbe. Az alkoholfogyasztás is kockázat lehet, ittasan egy jól úszó ember is túlbecsülheti a képességeit, előfordulhat, hogy nem lesz képes olyan teljesítményre, mint amikor nem fogyaszt alkoholt. A szervezete könnyen cserbenhagyhatja és elmerülhet úgy, hogy nem tud visszajönni a felszínre, partra úszni.

❗️Hajóúton, kikötőben, illetve ahol tábla tiltja a fürdést, senki ne menjen bele a vízbe! Éjszaka sem lehet szabadvízben fürdőzni csak akkor, ha van világítás és legfeljebb a mély víz határáig.

Gyerekeket nem szabad percekre sem egyedül hagyni vízben, vízparton. Az udvari medencéknél is folyamatos felügyeletet kell biztosítani számukra. Még sekély vízben is előfordulhat, hogy a gyermek elesik, elcsúszik, a víz alá kerül, és nem tudja kiemelni a fejét.

❗️Vízpartra, strandra mindenki csak a feltétlenül szükséges dolgokat vigye magával, és ha van értékmegőrző, akkor használja. Táskákat, mobiltelefonokat, pénztárcákat, ékszereket ne hagyjanak őrizetlenül, ha letakarják egy törölközővel, pléddel, az nem védi meg. Ha más megoldás nincs, akkor valaki mindig maradjon a dolgok mellett, például egy társaság tagjai felváltva vigyázzanak a holmijukra.

❗️Ha bárki a meleg miatt, vagy vízben veszélybe került embert lát, esetleg lopás történik, hívják a 112-es segélyhívót!

Bővebb információ:

https://njt.hu/jogszabaly/2001-46-20-0A

A szabad vízen való tartózkodás szabályai részletesen

24

jún 24

2024-06-24

TÁJÉKOZTATÁS

24

jún 24

2024-06-24

TÁJÉKOZTATÁS!

19

jún 24

2024-06-19

HŐSÉGRIASZTÁS