Feladatok

A Művelődési Ház legfontosabb feladatai:

 

A működő kiscsoportok számára a továbbiakban is helyiségeket biztosítunk oly módon, hogy korlátozott lehetőségeinkhez képest minden közösség a számára legmegfelelőbb időpontban tarthassa meg foglalkozásait. Fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy egymást ne zavarják a különböző tevékenységet folytató csoportok (művészeti iskola, ifjúsági klub, képzőművészeti szakkör, aikidó edzés stb.).

Az orosházi művészeti iskola kihelyezett csoportját fokozottan támogatjuk, tevékenységükben aktívan részt veszünk az oktató pedagógus kéréseihez igazodva.

Az Ifjúsági Klub üzemeltetése kiemelt feladatként kezelendő a nagy érdeklődés miatt. Biztosítjuk a folyamatos felügyeletet és eszközpótlást. Fontos feladatunk az is, hogy a klub tevékenységét tovább fejlesszük.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének munkáját a továbbiakban is támogatjuk helyiségek biztosításával ill. programjaik szervezésében való részvétellel.

A már meglévő bérlőink körét lehetőségeink szerint bővítjük. Az épület előcsarnokába rendszeresen vásárokat, bemutatókat szervezünk, legalább heti 2-3 alkalommal, figyelembe véve azok összetételét és a lakossági igényeket.

További céljaink, feladataink közé tartozik az, hogy minden az intézmény ill. a lakosság számára előnyös programajánlatot elfogadjunk a művelődési házak számára kiírt pályázatok lehetőségével éljünk, azokon eredményesen szerepeljünk.

A lakossági kezdeményezéseket mérlegeljük és segítjük